Dag 21: Los Angeles

Dinsdag 13 augustus 2019

  • Ons hotel in Los Angeles: Dunes Inn Sunset
  • Reisafstand: 30,9 mijl
  • Weer in Angeles: 23°C,zonnig.

We hebben vanmorgen een beetje uitgeslapen en rustig aan gedaan. Omdat we geen ontbijt hadden bij dit hotel, hebben we broodjes gehaald bij de supermarkt en op bed opgegeten. Hebben we toch nog een keer ontbijt op bed.

Om 09:30 uur gingen we op pad. We hadden voor vandaag een leuke route uitgestippeld, waarmee we langs veel bezienswaardigheden in Hollywood en Beverly Hills zouden komen. We reden door straten met mooie villa’s en enorm hoge palmbomen. In Beverly Hills is alles erg groot en erg duur. Het is wel jammer dat je niets van de beroemdheden die hier wonen kunt zien. Je ziet niet meer dan enorme heggen en hekken. We zagen op Google dat er een villa te koop stond voor $15 miljoen. Nog even doorsparen dus.

We wilden een bezoekje brengen aan Beverly Hills 90210 (jeugdsentiment), maar we kwamen er achter dat de Walsh Residence helemaal niet in Beverly Hills te vinden was maar in Altadena. Dit is zo’n 30 km buiten Beverly Hills. Dat vonden we een beetje zonde van onze tijd.

We zijn daarna winkels gaan kijken op Rodeo Drive. We hadden al snel een parkeerplaats gevonden. Bij de winkel van herenkleding designer Bijan (hadden we nog nooit van gehoord), stond een kanariegele Rolls Royce voor de deur met een persoonlijk nummerbord en een eigen gele parkeermeter. Volgens Google is dit de duurste winkel van de Wereld. Je kunt hier kostuums kopen vanaf $9500. We zijn dus maar niet naar binnen gegaan in onze korte broeken. De meeste winkels die we tegenkwamen waren van dure designers, zoals Prada, Louis Vuitton, Chanel. We hebben een persoon, vrij jong, met meerdere tasjes zien lopen. Hij zag er uit als een rapper (bij ons niet bekend) met allemaal dikke gouden kettingen om zijn nek. Hij had duidelijk wat meer geld te besteden dan wij. We hebben helaas geen beroemde mensen gezien die wij kennen.

We vervolgen onze route via Mullholland Drive naar Hollywood Hills. Om daar te komen was best een uitdaging. Op sommige plekken hadden we een halve mijl om 6 rijbanen over te steken. We kwamen de weg op op de meest linkerbaan en moesten er weer af op de meest rechter rijbaan terwijl het enorm druk was. Toch is het gelukt.

Na een mooie route door de Hollywood Hills, kwamen we bij Hollywood Park vanwaar we een goed uitzicht hadden op het Hollywood sign. Het was er erg druk met toeristen.

Na de lunch zijn we naar Hollywood Boulevard om de sterren van beroemdheden in de straat Walk of Fame te bewonderen. Onze auto hadden we geparkeerd onder het Dolby Theater, lekker centraal gelegen om alles te bekijken wat we wilden zien. Toen we boven kwamen zagen we ineens een lange rij mensen het theater inlopen. Toen Mascha aan een andere toerist vroeg wat er te doen was, hoorden we dat er gratis kaartjes uitgedeeld werden voor America’s Got Talent. We hebben even rondgekeken en al snel hadden we ook gratis kaartjes gevonden. Kirsten moest wel even doen alsof ze een wat kleine 10-jarige was (minimum leeftijd), maar dat is geen probleem voor een 6-jarige. En zo zaten we ineens met gratis kaartjes bij America’s Got Talent in Hollywood. Het bleek het eerste live optreden van het seizoen te zijn. Wat was dat gaaf en wat hebben we een spectaculaire optredens gezien.

Gelukkig was het nog licht toen we weer buiten kwamen, dus hebben we snel het Chinese Theater en de sterren bij de Walk of Fame bekeken. Daar kwamen we namelijk voor. Voor de kids was het erg leuk toen ze bij het Chinese Theater de poot afdruk en handtekening van Donald Duck zagen. Het Hard Rock Café zat ook in hetzelfde stukje van de Hollywood Boulevard. Jasper en Dave hebben zichzelf weer verwend met een t-shirt en als afsluiting van deze geweldige dag hebben we heerlijk gegeten bij het Hard Rock Café. Ook dit was niet gepland, maar wel heel erg leuk. Er bleken ook (alcohol vrije) cocktails te zijn, dus we hebben gelijk de verjaardag van oma Pat gevierd. Wat gezellig allemaal.

Toen we klaar waren bleek het al 21:30 uur te zijn. De dag is opnieuw voorbij gevlogen.

Lees verder: Reisverslag dag 22: Los Angeles – Anaheim