Dag 22: Los Angeles – Anaheim

Woensdag 14 augustus 2019

We zijn de dag begonnen met een bezoek aan het Science Center. Ons hoofddoel van dit bezoek was om de Spaceshuttle Endeavour van dichtbij bekijken. Het museum zelf mochten we gratis in, om de Endeavour te bekijken betaalden we $3 per persoon. Je krijgt dan een tijdsticket.

We waren er net voordat het museum open ging. We liepen als eerste de hal in waar de Endeavour stond. Wat gaaf om eens van zo dichtbij te bekijken.

Het museum zelf leek heel erg op het Nederlandse Nemo. De kinderen mochten overal aanzitten en konden verschillende proefjes doen. Er waren verschillende ruimtes over o.a. het menselijk lichaam, het ecosysteem. Er waren verschillende vliegtuigen en ruimtevaartuigen zoals de Mercury, Gemini 11, de Apollo en de Sojoez Commandomodule. Ook was er een ruimte die leek op Sea Life. Er waren daar duikers bezig om murenen en andere vissen extra vitamines te geven. De kids hadden hier wel de hele dag kunnen blijven, maar er stond nog meer op ons programma vandaag.

Na ons bezoek aan het Science Center, zijn we naar Downtown Los Angeles gegaan. Wat een verschil met het Los Angeles/Hollywood waar we vandaan komen. We stonden hier midden tussen de hoge wolkenkrabbers. Downtown is het zakelijke deel van Los Angeles met banken, advocatenkantoren, etc.

Toen we waren uitgekeken zijn we opnieuw in de verkeerschaos van LA gedoken, dit keer richting Anaheim. We moesten verschillende keren binnen 0,5 mijl 5 overvolle banen opschuiven om een volgende afslag te nemen, wat toch iedere keer gelukt is.

Na opnieuw een lekkere lunch bij Walmart kwamen we om 14:30 uur aan bij ons hotel in Anaheim. We mochten pas om 15:00 uur in de kamer. Geen probleem, want de zwemkleding in de achterbak van de auto was snel gevonden. Het water was heerlijk.
We kregen een lekkere ruime kamer op begane  grond. Het zag er allemaal netjes uit.

We wilden deze vakantie graag iets typisch Amerikaans doen met de kids. Onze keuze is gevallen op het bezoeken van een baseball wedstrijd, omdat dit iets is wat we thuis niet zo snel zullen doen. De Los Angeles Dodgers speelden helaas geen wedstrijden in de periode dat wij in Los Angeles waren. Heel toevallig kwamen we er achter dat de Los Angeles Angels een wedstrijd speelden tegen Pittsburgh Pirates vlak bij ons hotel in Anaheim. Dat kwam dus goed uit.

We hadden gehoord dat eten en drinken in het stadion vrij prijzig zijn. Voor $ 4 p.p. meer hebben we een ‘Coca Cola Friends & Family Fun Pack’ gereserveerd. Voor die $4 krijgt iedereen een hotdog en een kleine softdrink. Een hotdog hoort er natuurlijk wel bij. We zijn voor de goedkoopste stoelen gegaan, helemaal bovenin. Het gaat ons meer om de sfeer dan de wedstrijd zelf. Die kunnen we waarschijnlijk toch niet echt volgen omdat we de spelregels niet kennen.

De wedstrijd begon om 17:00 uur. Omdat het stadion niet vol zat, mochten we een heel vak naar beneden. We waren al tevreden met de door ons gereserveerde plaatsen de schaduw met erg goed zicht op het veld. Nu hadden we nog betere plaatsen. Niet verkeerd dus.

De bijgeboekte hotdogs voelen een beetje tegen. Ze waren in 2 happen op. Gelukkig kon je een Angels-helm kopen, gevuld met nachos, kaas, quacemole, tomaat en saus. Daar bleken we met z’n vieren een volwaardige avondmaaltijd aan te hebben. Achteraf was de helm dus helemaal niet zo duur. De leeggegeten helm is gelijk een leuk souvenir.

De wedstrijd was best een flinke zit. Na bijna 3 uur vonden we het mooi geweest. We zijn nog even langs de hoofdingang gereden met de gigantische honkbalhelmen, -knuppels en -ballen.

Daarna zijn we op tijd naar bed gegaan. Morgen hebben we een lange dag voor de boeg in Disney waar we optimaal willen genieten.

Lees verder: Reisverslag dag 23: Disneyland Anaheim