Dag 24: Anaheim – Los Angeles

Vrijdag 16 augustus 2019

  • Ons hotel in Los Angeles: Wilshire Motel
  • Reisafstand: 63,9 mijl
  • Weer: in Los Angeles 25°C, in Santa Monica 21°C, zonnig

Zoals we al een beetje verwacht hadden na het geweldige bezoek aan Disneyland, werden we vanmorgen later wakker dan normaal. We hebben lekker de tijd genomen om op ons gemak van het ontbijt te genieten. We konden tot 09:00 uur ontbijten. Het was flink druk in de ontbijtzaal. Toen wij binnenkwamen was bijna alles op en waren twee medewerkers druk bezig om alles bij te vullen. Daarna konden we heerlijk genieten van de verse wafels.

Om 09:30 uur zijn we vertrokken naar ons laatste hotel van deze reis, waar we nog 2 nachten zullen verblijven. Vanuit hier willen we graag een bezoek brengen aan Santa Monica en Venice Beach.

Los Angeles is zo groot dat het ruim een uur rijden was naar het volgende hotel. We hebben een tussenstop gemaakt bij Windsor Boulevard om nog een laatste foto te maken van het Hollywood sign. Helaas was het door de smog erg mistig, dus niet ideaal voor foto’s. We stonden wel in een prachtige straat met aan beide kanten van de weg hoge palmbomen. Als onze straat thuis er toch zo uit zo zien…

Onze volgende stop was bij het Los Angeles County Museum of Arts (L.A.C.M.A.). Het ging ons niet om het museum, maar om de lantaarnpalen naast het museum. Het schijnen er 202 te zijn. Dat zijn van die vreemde bezienswaardigheden die leuk zijn voor een fotostop als je in de buurt bent.

Rond 12:30 uur kwamen we aan bij het hotel. We hebben al wel vast ingecheckt en gecontroleerd of we inderdaad een parkeerplaats hadden. Dit moesten we van tevoren aanvragen in verband met het beperkt aantal plaatsen. Het was gelukkig goed doorgekomen.

We besloten om door te rijden naar Santa Monica, 15 minuten verderop. De man van de receptie had verteld dat we bij 2nd Street voor een gunstig tarief konden parkeren. Een straat eerder, 3th Street, stonden heel veel politiewagens en was de straat afgezet. Toen we even op Google keken, zagen we dat er een klein uurtje geleden een shooting was geweest. Het deed ons even terugdenken aan de shooting in Gilroy eerder tijdens onze vakantie. Al snel lazen we dat het om een man ging die met een mes een geldloper van Brinks had beroofd waarna de geldloper had geschoten. De overvaller was ondertussen opgepakt. We zijn dus maar gewoon doorgegaan met wat we van plan waren.

Het was ondertussen 13:00 uur en onze magen begonnen flink te knorren toen we langs een Mac liepen. Na een weinig gezonde lunch zijn we doorgelopen naar Santa Monica Pier. Wat een gezellige drukte was het daar. Na ons bezoek aan Disney gisteren, hoefden we niet zo nodig in de attracties van het Pacific Park, het attractiepark op de pier. Het was wel leuk om te zien. Wel zijn we gaan pootje baden in de zee en hebben de kids lekker in het zand gespeeld. Het was er heerlijk weer voor.

We hebben in de jaren negentig veel gekeken naar Baywatch dat zich afspeelde op de stranden van Malibu. We hadden gehoopt dat we Pamela of Mitch uit Baywatch nog in slowmotion voorbij zouden zien rennen op het strand, maar helaas. De life-guard huisjes zagen we staan en er stond er  life-guard met rode zwembroek voor, maar daar bleef het bij.

We zijn verder gelopen naar de shoppingpromenade van 3th Street. Laat daar nou een Cheesecake Factory zitten… Omdat we al gehoord hadden dat je een punt cheesecake niet alleen op krijgt, hadden we er twee uitgekozen om met z’n vieren te eten. Zelfs dat bleek een hele klus. Beide smaken cheesecake (salted caramel en celebration) waren overheerlijk, maar heel erg machtig.

We zijn nog even een stukje doorgelopen over 3th Street met leuke (kleding-)winkeltjes en restaurantjes. Halverwege was het nog steeds afgezet voor politieonderzoek.

Rond 17:00 uur waren we weer terug bij het hotel. Het bestaat uit een paar units met 3 kamers. Onze kamer in niet echt luxe maar wel schoon. Een opknapbeurt zou niet verkeerd zijn. Gelukkig hebben we de laatste dagen 1 koffer niet meer nodig, want die had ook niet in de kamer gepast. We hebben de koffer maar in de achterbak van de auto gelaten.

In de straat waar het hotel zit, zitten meerdere restaurantjes. We zijn ‘s avonds pizza gaan eten bij Papa John’s. We kregen ze in de doos op tafel, met 4 kartonnen bordjes erbij. Het bleek meer een afhaalpizzeria dan restaurant, maar de twee enorme pizza’s waren overheerlijk.

Lees verder: Reisverslag dag 25: Los Angeles, Santa Monica, Venice Beach