Dag 25: Los Angeles, Santa Monica, Venice Beach

Zaterdag 17 augustus 2019

  • Ons hotel in Los Angeles: Wilshire Motel
  • Weer in Los Angeles: 23°C, zonnig

Door de enorm krakende bedden, hebben we wat minder goed geslapen dan verwacht.

Toen we vanmorgen wakker werden, zagen we dat we een mailtje van KLM hadden gekregen. Tot onze schrik was de terugvlucht gecanceld. We waren overgeboekt op een Air France vlucht met tussenstop in Parijs. Dit betekende dat we ruim 4 uur ( 21:00 uur ipv. 16:50 uur) later zouden vertrekken en 7 uur later aan zouden komen op Schiphol (19:15 uur ipv. 12:15 uur). Balen dus.

We werden vanmorgen verrast met een overheerlijk ontbijt. Bij deze accommodatie hadden we iets heel simpels verwacht. Er lagen croissantjes, bagels, enorme muffins en nog veel meer. Er stonden tafeltjes buiten, dus dat was helemaal genieten.

Voor vandaag stond een bezoekje aan de stranden op het programma. Als een echte Hollander zijn we vandaag op de fiets gestapt. In Santa Monica hebben we eenvoudige beachcruisers gehuurd. Voor Kirsten hadden we een tag along gehuurd, een achterwiel met zadel en trappers die achter de volwassen fiets is gemonteerd. Zo kon ze gewoon meefietsen, maar hoefde ze niet op te letten. Zoals al verwacht bleek dit een ideale oplossing te zijn.

We zijn van Santa Monica naar Venice Beach gefietst. We reden over een erg leuk strandfietspad met aan de ene kant de zee en aan de andere kant surf- en skate shops. Er waren veel straatartiesten bezig en het was er enorm druk. Het is ideaal dat je met de fiets gemakkelijk kunt stoppen als je wat leuks ziet. We reden langs Muscle Beach, waar meerdere mensen erg sportief bezig waren. Wat later zijn we gestopt bij het Venice Beach Skatepark. We hebben met verbazing gekeken met wat voor gemak de skaters hun trics doen. De straatmuzikanten zorgden voor leuke muziek op de achtergrond.

We zijn doorgereden naar het Venice Canal Historic District. Met de kanalen en de kleine witte bruggetjes hadden we echt niet het idee dat we in het drukke Los Angeles rondliepen. Wat een rust hier en wat mooi.

Onze volgende stop was Abbot Kinney boulevard. Hiervoor moesten we een stukje weg van het strand. Hier vinden we de wat duurdere boetiekjes. Wij vonden de winkeltjes en de sfeer bij het strand toch leuker. We zijn dus weer snel richting strand gefietst.

Weer aangekomen bij Santa Monica, hebben we eerst Funnelcake gegeten. Het is een soort taartje van gefrituurde slierten oliebollendeeg met veel poedersuiker en het smaakt heerlijk. Omdat we daarna nog trek hadden heeft Dave een bak frites gefrituurd in knoflookolie met daaroverheen knoflook, parmezaanse kaas en peterselie. De lucht alleen al…. Het smaakte heerlijk.

Vervolgens zijn we op het strand neergeplofd. De kids hebben heerlijk gespeeld in de zee en op strand.

Omdat je van een dagje strand behoorlijk hongerig wordt, hebben we al vroeg gegeten bij de Cheesecake Factory. Gisteren hadden we de menukaart al gezien en dat sprak ons enorm aan. Heerlijke pasta met gehaktballen, hamburgers en rijstgerechten met kip. We hadden allemaal iets gekozen waar we echt zin in hadden. Heerlijk.

Na een heerlijke stranddag was het helaas tijd om naar het hotel te gaan. We hebben de koffers ingepakt, rekening houdend met bagage die niet meekomt vanaf Parijs. We hebben in Parijs maar 1:05 uur overstaptijd.

Lees verder: Reisverslag dag 26/27: Los Angeles – Amsterdam