Dag 7: Sonora – Yosemite National Park – Sonora

Dinsdag 30 juli 2019

  • Ons hotel in Sonora: Inns of California
  • Reisafstand: 146,2 mijl
  • Weer in Yosemite National Park: 32°C, zonnig

Na een goede nachtrust, zijn we lekker op tijd (06:00 uur) gaan ontbijten. De ontbijtruimte was tevens het washok waar de wasmachine en droger stonden. Het ontbijt was echt heel sneu. Het stelde niets voor. Er waren geroosterde boterhammen met jam of pindakaas en cereals. Op de broodrooster zat een vieze vetlaag. Bah.

We zijn vandaag vroeg (6:50 uur) vertrokken, want we hebben een autoritje van bijna 2 uur naar Yosemite National Park voor de boeg. In de buurt van Yosemite zijn voornamelijk campings te vinden en de hotels die een beetje in de buurt liggen vonden we te duur. Het was een mooi rit. We hebben kilometers gereden zonder dat we ook maar een huis of een andere auto tegenkwamen. Wat een contrast met het drukke San Francisco.

Omdat we al rond 08:00 uur bij de ingang van Yosemite waren, was de kassa nog gesloten  en moesten we op de terugweg bij de uitgang betalen. We hadden een flinke file voor de ingang verwacht, maar er reed niemand voor ons. We hebben vandaag een National Park Pass, America the Beautiful Pass, gekocht. Voor $80 (auto en gezin) mogen we een jaar lang bijna alle nationale parken van Amerika in. Dit geld halen we er tijdens onze reis zeker uit. Niet alle canyons, meren en bossen behoren tot nationale parken. Monument Valley, waar we later deze reis heen gaan, valt hier niet onder. Daar moeten we apart entreekosten betalen.

Yosemite National Park is anders dan de andere parken die we deze vakantie gaan bezoeken. De meeste van deze parken liggen midden in de woestijn en bestaan uit veel stenen. In Yosemite vindt je niet alleen rotsen, maar ook veel bomen en watervallen.

Tijdens de voorbereidingen hadden we al snel gezien dat Yosemite zo’n gebied is waar je meerdere dagen kunt doorbrengen. Omdat we anders andere leuke activiteiten van ons lijstje zouden moeten schrappen, hebben we een selectie gemaakt van dingen die wij graag zouden willen zien. We hebben gekozen om alleen door de Valley te rijden. Lange hikes in de warmte, daar doe je ons alle vier geen plezier mee. Dat scheelde dus al heel wat op ons lijstje. De lijst was toen nog steeds heel lang, doordat er te veel mooie uitzichtpunten bleken te zijn. Omdat we al hadden gezien dat het in Yosemite eenrichtingsverkeer is en je dus in een kudde achter elkaar aan rijdt, hebben we besloten om daar ter plaatse te kijken naar de drukte en zo te bepalen waar we wel en niet zouden stoppen.

Toen we het park binnen kwamen rijden, zagen we grote stukken land met zwart geblakerde bomen door de bosbranden. Wat zonde.

Onze eerste stop in Yosemite was Bridalveil Falls (bruidsluier). Vanaf de Bridalveil Falls Parking Area zijn we begonnen aan de Bidalveil Falls Trail. Deze trail heeft een lengte van 800 meter heen en terug, dus dat was ook voor Kirsten goed te doen. Het was nog best fris, zeker in de schaduw.
Na ongeveer 10 minuten wandelen langs een riviertje met mooie keien, hoge bomen en mooie rotsformaties, kwamen we bij de 189 meter hoge waterval. We hadden verwacht dat de waterval bijna droog zou liggen in de zomer, maar er kwam toch aardig wat water naar beneden. Mooi om te zien. Onderweg hebben we de eerste eekhoorntjes gespot. Ze waren duidelijk niet bang voor al die toeristen, want ze gingen gewoon verder met wat ze aan het doen waren.

We gingen op zoek naar een van de twee picknickplaatsen met strandje die we op onze wensenlijst hadden staan. De eerste reden we voorbij, doordat de afslag eerder kwam dan verwacht. Bij de tweede, Sentinel Beach, hadden we meer geluk. Hier waren we even alleen op de wereld, een heel bijzondere ervaring. Je hebt hier echt niet het gevoel dat je in zo’n groot National Park bent. Het is hier zo stil, zo mooi en hierbij het strandje eigenlijk ook zo klein.

Bij het strandje zagen we in de verte Yosemite Falls. In het ondiepe water konden we pootje baden. Het water was ijskoud, dus verder dan de enkels zet er voor ons watjes niet in.

Toen we terugliepen naar de auto passeerde er ineens een coyote (na het zien van onze foto bevestigde een ranger dat het er echt een was).

Vlak na Sentinel Beach kwamen we bij Swinging Bridge. Ook hier hadden we een mooi uitzicht op de Yosemite Falls. De eekhoorntjes vonden dit duidelijk ook een mooi plekje.

Op weg naar het Visitor Center zijn we meerdere keren op kleine parkeerplaatsen langs de weg gestopt om foto’s te maken van de Yosemite Falls. Dit is de vijfde waterval van de wereld (qua hoogte). Onderweg weet je gewoon niet waar je moet kijken, rotsformaties, bossen met hoge bomen, watervallen, stroompjes en dan nog goed zoeken naar dieren.

De kids wilden graag meedoen met het Junior Ranger programma. Hiervoor moesten we ons melden bij het Visitor Center in Yosemite Valley. Hier was ook een supermarkt en een souvenirwinkeltje. Bij het Visitor Center hebben we stempels gehaald met daarop de datum van ons bezoek.

Om Junior Ranger te worden, moesten de kids opdrachten uit het Junior Ranger boekje invullen, vuil verzamelen en meedoen aan een Ranger activiteit. Voor de Ranger activiteit zijn we vanaf het Visitor Center met de bus naar halte 16 gegaan. Hier zat het Happy Isles Art and Nature center. De kids hebben meegedaan aan een beren origami workshop en moesten informatie zoeken over beren. Terwijl ze bezig waren, liet een Ranger foto’s zien die ze vanmorgen van een babybeer gemaakt had. Met Dave en Jasper is ze naar de plek gelopen waar ze de beer regelmatig spot. Helaas, de beer was niet op hun blijven wachten.

Toen de mannen weer terug waren bij het Art Center, hebben Kirsten en Jasper hun Junior Ranger boekje laten controleren door een Ranger. Toen bleek dat ze alles goed hadden gedaan en aan de eisen van Junior Ranger voldeden, moesten ze de Junior Ranger eed afleggen. Kirsten en Mascha hebben het samen gedaan. Als je net 6 bent is het nog heel spannend om een eed in het Engels af te leggen.  Jasper heeft het zelf gedaan. De super enthousiaste Ranger heeft de eed speciaal voor hem nog een beetje aangepast door hem te laten beloven dat hij voortaan al zijn groente op zal eten. Hihi. Toch grappig als je nog net niet genoeg Engels verstaat.

Als beloning kregen ze allebei hun welverdiende Junior Ranger badge. Goed gedaan.

In de bus terug naar het Visitor Center hadden we een vrolijke zingende buschauffeur die ook nog het een en ander vertelde over Yosemite Valley.
Na een heerlijk ijsje om af te koelen, zijn we op ons gemak het park uitgereden. We kwamen nog een paar prachtige uitzichtpunten tegen, maar daarna was het echt voorbij. wat was het hier mooi.

Het was ons enorm meegevallen met de drukte. We hadden verhalen gelezen van mensen die in de zomervakantie in lange rijen achter elkaar moesten rijden. Wij konden lekker doorrijden en de auto gemakkelijk parkeren.

Toen we terugkwamen in ons hotel in Sonora wilden we meteen in het zwembad duiken. We hadden echt behoefte aan een frisse duik. Helaas bleek het zwembad een week gesloten te zijn omdat er iets was met de waterkwaliteit.

We zijn toen maar naar Subway gereden om een heerlijk broodje te eten en zijn een stukje door het Sonora gereden.

Ook vandaag was het weer een geslaagde dag. We hadden nog wel meer dagen in Yosemite kunnen blijven. We zijn nu al benieuwd naar de andere Nationale Parken die we nog gaan bezoeken.

Lees verder: Reisverslag dag 8: Sonora, Sequoia National Park, Bakersfield