Dag 8: Sonora – Sequoia National Park – Bakersfield

Woensdag 31 juli 2019

We hadden vanmorgen alles vlot ingepakt en het ontbijt hadden we ook nu weer snel gezien. We konden daardoor al om 08:00 uur vertrekken. Het zonnetje scheen al lekker, dus het beloofde weer een prachtige dag te worden.

We zijn nu een week in Amerika en we genieten tot nu toe enorm van alles. Ook vandaag stond er een National Park op de planning, en wel Sequoia National Park.

Van Sonora was het best een rit naar Sequoia National Park, ongeveer 4 uur. Onderweg zijn we even gestopt bij Starbucks; Dave begon wat ontwenningsverschijnselen te krijgen…

Langzaam aan zagen we de Sierra Nevada voor ons verschijnen. We waren blij toen we na ongeveer 3 uur rijden eindelijk de ingang van het park zagen. Na het tonen van onze eerder gekochte National Park pas mochten we verder rijden. Nu moesten we nog een uur rijden naar het Lodgepole Visitor Center. Net als gisteren was de natuur prachtig.

Sequoia NP staat bekend om de reuzenboom ‘Sequoia’. Al snel zagen we de eerste Sequoia’s langs de weg staan. We zijn even gestopt voor wat foto’s en vervolgens reden verder naar het visitor center.

Bij het Visitor Center hebben de kids weer meegedaan aan het Junior Ranger programma. Ze moesten hiervoor 7 opdrachten uit een boekje doen. Dat ging ze prima af. Ze hebben weer veel geleerd over beren. Om Junior Ranger te worden moesten ze opnieuw een eed afleggen. Ze hebben beloofd om een goede Ranger te zijn en omdat ze toch bezig waren hebben ze ook beloofd om naar hun ouders te luisteren, hun kamer op te ruimen en hun groente op te eten. Daarna kregen ze hun Junior Ranger badge.

We reden verder naar de General Sherman.  De General Sherman is een reuzensequioa. Op het informatiebord lazen we dat met een hoogte van 83,8 meter, een diameter van 11 meter, een geschat stamvolume van 1487 kubieke meter en een vermoedelijke leeftijd van 2300 tot 2700 jaar de General Sherman tot de grootste en oudste levende wezens op aarde behoort. Dat is niet niks.

We parkeerden onze auto op de parkeerplaats in de buurt van deze enorme boom. Hier begon de Sherman Tree Trail.

In de buurt van de parkeerplaats lagen er een paar grote dennenappels in het bos. Zulke grote exemplaren hadden we nog nooit gezien!

We volgden de trail door een groot bos met dennen. Vreemd genoeg waren er maar weinig Sequoia’s te zien. Het pad daalde flink en ineens zagen we de eerste Sequoia’s tussen de dennen opduiken. Toen we wat verder naar beneden liepen zagen we heel veel toeristen bij een enorme boom staan. Het kon niet missen, we hadden de General Sherman gevonden.

Ook wij zijn netjes in de rij gaan staan om op de foto te kunnen voor de General Sherman. Later op de foto zagen we pas hoe klein wij waren voor die gigantische boom. We leken wel kaboutertjes.

Daarna besloten we om terug naar de auto te wandelen. Nu moesten we terug de berg op, wat een flinke klim was.

We hadden een rit van bijna 2 uur voor de boeg naar ons hotel in Bakersfield. Kirsten heeft bijna de hele rit geslapen.

Vlak voor Bakersfield zagen we enorm veel ja-knikkers, waar we ook keken. Dat was een raar gezicht.

Rond 18:00 uur kwamen we bij ons hotel aan. De auto parkeren, inchecken, code voor de Wifi vragen, de koffers naar de kamer brengen, zo snel als we kunnen naar het zwembad en dan lekker eten.  Het begon ondertussen al routine te worden voor ons.

De kids hebben zeker een uur kunnen zwemmen. Omdat de taco’s ons zo goed bevallen, zijn we gaan eten bij Dos Tacos. Hiervoor hoefden we alleen de weg over te steken. Wat was dat weer een goede keuze. Heerlijk.

Lees verder: Reisverslag dag 9: Bakersfield – Mojave Air & Space Port – Barstow/Calico Ghost Town – Las Vegas