Dag 23. Koh Samui, de laatste échte vakantiedag in Thailand

Zondag 30 juli 2023

  • Ons hotel in Koh Samui: Am Samui Palace
  • Weer: 33°C, bewolkt met af en toe de zon en uit het niets één enorme regenbui

Vanmorgen slapen we eerst lekker uit. Vandaag is onze laatste echte vakantiedag in Thailand. Morgen beginnen we aan onze terugreis naar Nederland. We nemen ruim de tijd voor het ontbijt. Dat is hier niet moeilijk, want er staat heel veel lekkers bij het buffet.

De rest van de ochtend chillen we bij het zwembad. Doordat het bewolkt is, is het goed uit te houden op de ligbedjes rondom het zwembad. Omdat het toch wel een beetje bij vakantievieren hoort, eten Jasper en Kirsten een cheeseburger bij de Mac als lunch. Waar je al niet blij van kunt worden…

Na de ondertussen bekende 7-Eleven lunch met tosti’s en een fruit-/koffiefrappé gaan we nog even zwemmen in de zee. De golven zijn best hoog. De rest van de middag brengen we door in en om het zwembad. We doen nog een laatste keer mee met het Happy Hour bij het zwembad. Dan is het echt klaar.

Als we net klaar zijn met douchen, begint het ineens vanuit het niets enorm te regenen. De mensen die nog bij het zwembad liggen zijn doorweekt. Doordat de gangen van ons hotel geen buitenmuur hebben, staat de boel al snel blank. Gelukkig is de dorpel onder onze kamerdeur hoog genoeg en blijft het in de kamer droog.

Als het weer droog is gaan we op pad. We willen nog even wat geld wisselen voor de laatste dagen. Bij aankomst in Bangkok werden bij het wisselkantoor 2 briefjes van 50 euro geweigerd omdat er een hele kleine beschadiging in zat. Bij het wisselkantoor hier langs de weg, kunnen we een van de briefjes gewoon wisselen. De koers is niet heel gunstig, maar met zo’n klein bedrag is het beter dan pinnen met de bijbehorende transactiekosten.

We dachten gisteren vanuit de mini-van een foodmarket gezien te hebben in de straat van ons hotel. Als we daar naartoe wandelen blijkt het een boxring te zijn met rondom meerdere paraplubars. We gaan op zoek naar een ander restaurantje. Al snel merken we dat de andere restaurantjes in de straat bijna het dubbele vragen voor de gerechtjes die we hier de afgelopen dagen hebben gegeten. We lopen toch maar door naar het restaurant waar we de afgelopen dagen ook al hebben gegeten. Dit is geen straf, want het eten is hier heerlijk.

We pakken onze koffers is en relaxen nog wat op onze kamer. Jammer hoor, we zijn nog lang niet klaar met deze vakantie om terug naar huis te gaan.

 

Lees verder: Reisverslag dag 24 en 25: Terug naar Bangkok en dan naar huis